Boek is verkrijgbaar!

Het boek Doe-het-zelf gezond kan vanaf nu besteld worden en zal vanaf morgen (25 maart) geleverd worden! Lees hier het persbericht:

voorkant knipselartikel boek 23-3-15

Doe-het-zelf gezond biedt de duidelijkheid voor iedereen die écht gezonder wil gaan leven!

Arts en atleet Tom Wiggers MSc (27) schept orde in de chaos van gezondheidsadviezen door toegankelijke aanbevelingen te geven op basis van vooraanstaande wetenschappelijke literatuur en richtlijnen.

Vanaf vandaag is het boek Doe-het-zelf gezond verkrijgbaar, waarin duidelijkheid wordt gegeven over alle elementen van een gezonde leefstijl. De ondertitel, ‘de praktische leidraad voor een gezonde en bewuste leefstijl’, laat zien waarover het gaat: duidelijke, eenduidige adviezen over het totaalplaatje van een gezonde leefstijl én de praktische handvatten om direct aan de slag te gaan!

Auteur is Haarlemmer Tom Wiggers, arts en de snelste Nederlandse hardloper over 5 km en 10 km van 2014. Wiggers: “Ik merk dat veel mensen graag gezonder willen leven, maar als gevolg van de vele informatie door de bomen het bos niet meer zien. Op basis van vooraanstaande wetenschappelijke literatuur en nationale en internationale richtlijnen heb ik alle elementen van een gezonde leefstijl uitgewerkt. Dit boek is dus geen nieuwe hype, maar een praktische vertaling van de huidige stand van zaken in de wetenschap.” Bovendien geeft Wiggers vanuit zijn ervaringen als topsporter handvatten voor het toepassen van een gezonde leefstijlverandering. Wiggers: “Want educatie is stap één, maar motivatie, inspiratie en praktische tips zijn net zo belangrijk.”

De kern van het boek begint met een aantal basishoofdstukken, zoals over gezonde voeding, beweging en ontspanning. Vervolgens komen specifieke onderwerpen aan bod, zoals onder andere een gezonde zwangerschap, gezonde slaapgewoonten, gezond ouder worden en een gezonde bloeddruk. Wiggers: “Een gezonde leefstijl is een totaalplaatje, maar door specifieke onderwerpen verder uit te werken, zal iedereen een gezonde interventie kunnen vinden die hij of zij kan toepassen. Een gezonde en bewuste leefstijl gaat namelijk niet om perfectie, maar om het stap-voor-stap verbeteren van je huidige situatie.”

In het afsluitende hoofdstuk staat een stappenplan voor het toepassen van een gezonde gedragsverandering, waarin Wiggers’ ervaring als topsporter duidelijk naar voren komt. Wiggers: “Om te komen van een goed voornemen tot een blijvend resultaat, zijn tussenstappen vereist. Zoals het formuleren van een doelstelling en een bijpassend plan, maar deze stappen worden vaak overgeslagen. Bovendien moet een gedragsverandering uiteindelijk leiden tot een gezonde gewoonte, omdat dat de enige manier is waarop een gezonde leefstijl vol te houden is op lange termijn.” Daarbij wordt ieder hoofdstuk afgesloten met enkele praktische ‘Dokter Tom adviezen’.

Ook drs. Jessica Gal (sportarts en voormalig topjudoka) beveelt het boek aan: “Eindelijk eens echt de feiten over een gezonde leefstijl op een rijtje en de fabels en mythes ontkracht.”

Kortom, Doe-het-zelf gezond biedt duidelijkheid, structuur en houvast voor iedereen die écht gezonder wil gaan leven! Het boek is verkrijgbaar via www.doehetzelfgezond.nl en het kan besteld worden bij alle boekhandels in Nederland.

 

Prijs: €19,95

ISBN: 978-90-823442-1-9

Uitgeverij: Wiggers Health Haarlem

Specificaties: paperback, 148x210mm, 277 pagina’s

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.