Vis eten gezonder dan nemen van visoliesupplementen

DSC_1018

Het eten van vette vis is erg gezond vanwege de omega-3-vetzuren die daarin zitten. In mijn boek beveel ik het eten van vette vis dan ook van harte aan! Onder andere omdat dit een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen (bij ongeboren kinderen) en op het behouden van gezonde hersenen op latere leeftijd.

Opvallend is echter dat deze gezonde effecten in wetenschappelijk onderzoek niet zijn gevonden voor supplementen met omega-3-vetzuren (visolie). Het lijkt er dus op dat juist het eten van vis nog meer gezonde stoffen bevat dan alleen de omega-3-vetzuren.

In dit artikel uit de New York Times wordt een aantal van deze onderzoeken besproken.

Net als in mijn boek is de conclusie: eet twee keer per week (vette) vis! (vette vissen zijn zalm, haring, makreel, sardines en forel)

 

Bron afbeelding: foto auteur op La Boqueria de Barcelona

Bron: New York Times

Leave a Reply

Your email address will not be published.